Kişi yönetimi; kişi bilgilerin yer aldığı ve kişilerle ilgili tüm ayarların yapılabildiği bir ekrandır.
Kişi Yönetimi ile müşterilerinizin, tanıdıklarınızın bilgilerini kaydedebilir ve gerektiğinde hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Yeni bir kişi oluşturmak için; Sol menüden Müşteri Yönetimi altında bulunan Kişi Yönetimine tıklayın. Açılan ekranda Ekle butonuna tıklayın.
Açılan sayfada gerekli bilgileri doldurduktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak yeni bir kişi kartı oluşturmuş oluruz. Oluşturmuş olduğumuz kişi kartına;
-Kişi yönetiminde yer alan “Detaylı Arama” özelliği ile kişilere ait birçok detayı filtreleyebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için yazımızı inceleyebilirsiniz.
– Yeni Telefon Bilgisi eklemek için ilgili Telefon Bilgisi Ekleme yazımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca telefon bilgisini eklerken telefon formatı ile ilgili olan ayarları da yapabilirsiniz. Bununla ilgili yazımızı detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
– Yeni E-posta bilgisi eklemek için ilgili E-posta yazımızı inceleyebilirsiniz.
– Yeni Adres Bilgisi eklemek için ilgili Adres Bilgisi Ekleme yazımızı inceleyebilirsiniz.
– Yeni İlişkide Olduğu Müşteriler eklemek için ilgili İlişkide Olduğu Müşterileri Ekleme yazımızı inceleyebilirsiniz.
– Yeni Notlar eklemek için ilgili Not Ekleme yazımızı inceleyebilirsiniz.
– Yeni Hesap Bilgileri eklemek için ilgili Hesap Bilgileri Ekleme yazımızı inceleyebilirsiniz.
– Yeni Müşteri Devir Bilgileri eklemek için ilgili Müşteri Devir İşlemleri yazımızı inceleyebilirsiniz.
– Yeni Nüfus Bilgileri eklemek için ilgili Nüfus Bilgilerini Ekleme yazımızı inceleyebilirsiniz.
– Aynı Kaydı iki kere oluşturduysanız ve ikisinde de işlemler kaydettiyseniz kayıtları birleştirmek için ilgili Müşteri Birleştirme İşlemi yazımızı inceleyebilirsiniz.
Ticari Bilgiler: Kişiyle ilgili olarak finansal bilgilerle ilgili alanların tutulduğu kısımdır.
Kimlik Nosu(TC): Kişinin 11 haneli tc nosunu ifade eder.
Vergi Nosu(VKN): Vergi mükellefi olan gerçek veya tüzel kişilerin Vergi Dairesi tarafından kendilerine tanımlanan 10 haneli numarayı ifade eder.
Vergi Dairesi: Kişinin bağlı olduğu vergi dairesini ifade eder.
B2C Geçiş Anahtarı: E-ticarette kullanabileceğiniz B2C(bussines to customers) geçiş anahtarının girilebileceği alandır.
Satış Personeli: Kişiye özel satış personeli ataması yapabileceğiniz alandır.
Kişiye tanımlanacak Çek-Senetler için risk limitleri belirleyebilir, satış-alış fiyat politikaları seçebilir ve daha bir çok düzenlemeyi bu sekmeden yapabilirsiniz.
Finansal İstihbarat Notu (Uyarı İçin): Kişinin finansal olarak yaptığı işlemlerde uyarılabilmesi adına girilen bilgi notlarıdır. Ticari bilgiler alanına gelinerek “Finansal İstihbarat Notu” kısmına verilmek istenen mesaj yazılır.
E Fatura Bilgileri: Kişinin E-fatura mükellefi olup olmadığını buradan seçebilirsiniz. Ayrıca bu kişiye kesilecek faturanın senaryosunu belirlediğiniz sekmedir.
Muhasebe Bilgileri: Kişiyle ilgili muhasebe bilgilerinin girildiği alanı ifade eder. K.V Borçlar ve K.V Alacaklar hesabının seçimi sağlanıp bilgiler kaydedilir.
Finansal İstihbarat Notu'nun işleyişi ise şu şekildedir;
Kaydedeceğimiz A kişisinin finansal istihbarat notuna bize uyarı olmasını istediğimiz cümleyi yazalım daha sonrasında bu kişiye bir teklif verelim. Verilen teklif nasıl oluşturulur ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz. Verilen teklife gelip müşteri seçimi yapıldıktan sonra girmiş olunan finansal istihbarat notu ekranın sağ üst köşesinde uyarı olarak gelir.
Böylelikle kişiye girilen “Finansal İstihbarat Notu” firma seçiminin yapıldığı tüm modüller de uyarı olarak gelmektedir. (Teklif/İrsaliye/Sipariş/Fatura)
Kişi ve Firma modülleri kişiyle yada firmayla ilgili yaptığınız tüm faaliyetleri tek ekranda görebileceğiniz şekilde tasarlandı.
Diğer Bilgiler: Bu bölümde kişiyle yapılmış olan ; Aktiviteleri, Görevleri, Dokümanları, Finans hareketlerini görebilirsiniz.