Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yazılım programları iş hayatında çok fazla yer almaya başladı. Çoğu işletme her yerden erişim sağlayabileceği, verilerin işlenebilmesi ve raporlanabilmesi açısından kolaylık sağlayan “Online Ön Muhasebe Programı’nı tercih ediyor. Birçok program arasından seçim sağlamak her zaman o kadar da kolay olmuyor. Seçim sağlarken göz önünde bulundurulması gereken birçok detay yer alıyor.
Peki “Online Ön Muhasebe Programı” alırken dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir ? Gelin birlikte inceleyelim.
1.Program Firmanızın İş Akışına Uygun Mu?
Birçok Online Ön Muhasebe Programı fatura kesme, tahsilat ve ödeme yapma gibi durumlarla sınırlıdır. Bazı noktalar da firmalar için bu kadar kısıtlı işlevler yeterli gelmemekte olup, cari ile olan iletişim ağınızı kontrol edebiliyor olmanız size fayda sağlamaktadır.
Firmanız da dövizli para birimleriyle ilerleyen bir iş akışınız varsa seçmiş olduğunuz ön muhasebe programının çoklu döviz kullanımına uygun olmalıdır.
2.Teknik Destek Hizmeti Beklentilerinizi Karşılıyor mu ?
Kullanıcının programdan tatmin olması ve beklentilerini karşıladığına inanması destek hizmetinin kaliteli olmasına bağlıdır. Kiralama usulüyle çalışan programların avantajı anında destek hizmeti alabiliyor olmanızdır. Tabi siz yine de programı almadan önce şu dile getireceğim noktalara dikkat edin derim.
- Programın canlı destek servisi yer alıyor mu?
- Destek ekibi sorunlarınıza çözüm bulabiliyor mu ?
- Telefonlarınıza ve yollamış olduğunuz maillere geri dönüşte bulunuyorlar mı?
- Destek ekibi iş akışınızı anlayarak size doğru yönlendirmeler de bulunabiliyor mu?
- Destek ekibinin sorunu çözüme ulaştırma hızı sizin için yeterli mi?
3. Program İş Akışınıza Uygun Yeniliklere Açık Mı?
Her işletmenin kendine özgü bir iş akışı bulunmaktadır. Online Ön Muhasebe Programı içerisinde sizin yapınıza daha uygun olan özellikler olabilir. İş akışınızı daha hızlı ve kolay yönetebileceğinizi düşündüğünüz yeniliklere göre özelleştirmeler yaptırabileceğiniz bir program tercih etmelisiniz.
Ayrıca bu özelleştirmeler herkesin iş akışına uygun olduğu taktirde bir ücret talebinin olmaması gerekir. Ücret talebi olsa dahi ücret firmanızın bütçesini sarsmayacak şekilde olmalıdır.
4.İşletmeleriniz Büyürken Modüllerle Size Destek Sağlayabiliyor Mu?
Her geçen gün firmaların iş kapasiteleri artmaya devam etmektedir. Büyüyen kapasite ile birlikte firma içerisinde farklı departmanlar içinde programlara ihtiyaç duyulmaktadır.
Seçmiş olduğunuz ön muhasebe programı size uygun olan diğer modüllerle birlikte entegrasyona uygun olmalıdır.
5.Tek Bir Platform Üzerinden Tüm İş Akışınızı Yönetebiliyor Musunuz?
Her işletmenin iş akışını takip etme yöntemi farklı olabilir. Kimi excel yardımıyla tüm iş sürecini yönetirken, kimileri de online olarak bir programa ihtiyaç duyar. Faturalandırma süreçlerini, stok takibini, müşteri takibini, muhasebeleştirme işlemlerini ayrı programlardan takip etmek yerine, tüm modüllerin tek bir platform da toplanması sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Böylelikle birçok program kullanmanıza gerek kalmadan hem maliyet açısından hem de işlerin tamamlanma süresi açısından fayda sağlayabilirsiniz. Firmanızın iş süreçlerini tek çatı altında toplayarak daha kolay yönetebilirsiniz.
6.Mobil Cihazlardan Erişim Sağlanabiliyor Mu?
Günlük hayatta birçok işimizi mobil cihazlarımız üzerinden yapıyoruz. Kullanmış olduğunuz programların mobil uygulamaları bulunmalıdır. Bulunmuyorsa bile tasarımı mobil cihazlara uygun olmalıdır. Mobil uygulamalar ve mobil uyumlu siteler ile her zaman her yerden programa erişim sağlanabilmelidir.